Over Ons

We houden van de kleur blauw en we houden van plezier maken in het leven. De wereld draait al veel te snel en met een eend, kun je er net iets langer van genieten. Ook van de mensen die je onderweg tegenkomt. Iedereen heeft wel iets met dit wonderbaarlijke vervoermiddel. Wanneer het ook kan, pakken we de eend, ook in de winter. Deze eend is vanaf 1998 in ons bezit.

De eend is in de loop der tijd steeds meer aangekleed (grille, houten stuur, stoelen uit een Austin Metro, Robri's, trekhaak, Gauloises kleuren, Paterclips, Power Tube, e.d.). 

In 2009 wilde ik graag een auto naar eigen smaak bouwen. De basis werd weer een eend. Na een bezoek aan Le Patron en Burton, viel de keuze op de laatste. Bij Le Patron vond ik de losse spatbordjes mooi, maar de Burton had het voordeel dat de motorkoeling intact bleef. Dus van beiden heb ik één gemaakt. Een Burton met 4 cycle wings. Voor zover bij mij bekend, zijn er slechts 3 gebouwd.

Ook deze auto trekt heel veel bekijks en er worden (zelfs onderweg) geregeld foto's gemaakt. Bijna niemand kent de auto en denkt dat hij uit Engeland komt. Toch echt een Nederlands product met een Frans randje en een Engelse uitstraling.

Zie hiervoor ook mijn website: burton9823.webnode.nl/

Na 11 jaar eend rijden ben ik in 2009 begonnen met de bouw van mijn Burton, een auto naar eigen smaak. In plaats van 2 jaar bouwen heeft het bouwproces in totaal 4 jaar geduurd! Inmiddels (2014) hebben wij al heel wat kilometers afgelegd in de Burton en blijft het genieten. Net zoals bij mijn eend, probeer ik elk jaar weer de auto iets verder te verfraaien. Project voor komende winter is het maken van deuren in de Burton. De onderdelen liggen al thuis.

Zie voor de vorderingen hiervan mijn site: 

burton9823.webnode.nl/

Op de foto site zijn de vorderingen zichtbaar van het project: 

  • deuren Burton
  • Dubbele uitlaat Burton

Onze gebruikers

Hier kun je een typische gebruiker beschrijvenen waarom dit project zo belangrijk voor hun is. Het is goed om je bezoekers te motiveren zodat ze ook weer terug komen naar je website.

Trefwoorden

Trefwoorden

Citroen 2CV, Burton, Lomax, Le patron, Vogliette, DS, Mehari, Dyane, Rosalie, HY, Lelijke Eend, Kitcar, 2-cilinder, luchtgekoeld, Falcon, Charon, Transat, Gauloises, Charleston, Geit, Ente, 2PK, Huppel, Falcon
>

Persbericht

Toertocht Midden-Limburg voor Citroen 2CV’s en 2CV kitcars                            Herten, 14 januari 2017 Zondag 04-06-2017 (1e Pinksterdag) organiseren wij voor de 4e maal op rij een...
>

Sponsoring Olditmer Stalling Limburg

Jeroen Halmans van Oldtimer Stalling Limburg heeft ons de afgelopen jaren voorzien van prachtige rallyborden. NIEUWE LOCATIES per 15-11-2015 !! Met trots presenteren wij onze nieuwe locaties in Elsloo en Roermond. Maar liefst 60 extra stallingsplaatsen in 2 beveiligde ruimtes. De tweede locatie in...
>